Livsstil

3 ting som gjør at du sover bedre

Søvn er noe alle trenger. Men problem med søvn kan skyldes både fysiske og psykiske ting. Trenger du gode råd for søvn, så har du kanskje et problem du ikke klarer å fikse. Men vi skal se på hvordan du kan få god søvn på en enkel måte.

Gode råd for søvn kan man lete opp overalt, ikke minst på nett. Men man skal ikke ligge på senga å lese for lenge. Det kan rett og slett gjøre at du ikke får sove. Lysstyrken på mobilen din gjør at øynene venner seg til lyset og gjør at kroppen tror det er morgen. 

Gjøre det som gir glede

Det er helt klart lykkefølelsen er med på å gi deg bedre søvnkvalitet. Enten det er å dra på fisketur med gutta eller ta en lang tur på fjellet, så vil det gjøre at du føler deg bedre. Vi har over 80 muskler i ansiktet, og når du smiler, sendes signaler til hjernen som gjør at du slapper av, får det bedre og sover som en glad person. 

Fisking er en av våre gode råd for søvn som både gir spenning, glede og ro. Slike avbrekk i en travel hverdag er helt avgjørende for god søvn. Ikke nøl lenger, dra på fisketuren du drømmer om, og la det bli en vane. Slik sover du garantert bedre.

Utfordre seg selv

Et av de gode råd for søvn som ekspertene snakker lite om er å utfordre seg selv i hverdagen. Når man utfordrer seg med noe, så vil man bruke både hode og kropp på en positiv måte. Det kan være å trene, for eksempel klatring, eller ta en utdanning. Disse tingene er med på å sette i gang en rekke reaksjoner i kroppen som er sunne for deg. 

Samtidig skal man passe på å prøve å strekke over for mye, da dette kan virke mot sin hensikt. Finn en utfordring som du synes er litt vågal, men samtidig som du tror du kan klare. Mange utfordringer som virker umulige på forhånd, kan man faktisk også klare med god planlegging.

Gi av seg selv

Ofte hører vi at det å gi av seg selv, er noe som gir mening. Som regel er vi ikke flinke nok til å gi av oss selv, ofte fordi man i oppveksten ikke blir stilt krav til. Når du gir av deg selv, får noen glede av ditt engasjement. 

Dette gjør at du kan sove med samvittighet, noe som betyr at du har lave skuldre og en god holdning. Giverglede er noe vi likevel hører nordmenn er flinke til. Men ofte handler det ikke om penger og makt, men å engasjere seg utenfor komfortsonen. Alle er vi avhengige av hverandre, og uten vil vi få et fattigere samfunn. 

Som historien alltid vil vise, så bygger lykke og glede på solidaritet og godhet, noe som så mange glemmer i dag. Kanskje du er nødt til å bli en bedre versjon av deg selv for å sove bedre?