Livsstil,  Nyheter,  Opplevelser

Hvilken seng passer perfekt til akkurat deg?


Pleier du å overlate til noen andre å ta seg av innkjøp av ny seng og madrass? Det er ikke nødvendigvis så lurt, personlige preferanser er noe av det aller viktigste når du skal velge madrass og seng. Selve designet, farger og lignende trenger du ikke å bruke tid på hvis du ikke vil – men du bør som et minimum sette deg inn i hvilken type fasthet, materialer og størrelse seng som du faktisk foretrekker.

Du kan finne mye informasjon og tips på nett

Hvis du får mareritt bare av å tenke på å gå timevis i møbelbutikken for å prøve senger, vurdere alternativer og bestille noe med lang leveringstid, bør du heller vurdere netthandel. På nett er det også mye enklere å faktisk sette seg inn i hvilke faktorer som er viktige, uten å måtte ta høyde for hvilke modeller en fysisk butikk har på lager eller vil selge til deg.

Til å begynne med bør du vurdere hvilken størrelse seng du eller dere egentlig trenger. Husk på de litt mer uvanlige «mellomstørrelsene». For eksempel kan en seng 160×200 cm være interessant både hvis du vil ha svært mye plass alene, eller hvis dere er to som ikke trenger en skikkelig bred seng. Og husk, kjøp seng 160×200 på nett – så kan du dra nytte av både enkle leveringsløsninger og gunstige ordninger for retur.

Pass på type seng, madrassens fasthet og materialvalg

Kanskje høres valget mellom kontinentalseng eller rammemadrass ikke så spennende ut, men bruk noen minutter på å tenke over hvorvidt den høyere kontinentalsengen kanskje er noe du hadde satt pris på? Det er stadig flere nordmenn som velger kontinentalseng, så det er åpenbart mange som liker denne modellen.

I tillegg er madrassens fasthet noe du bør ta deg tid til å ha en mening om. For så vidt vil det i relativt mange tilfeller være greit med en standardmodell med normal fasthet, som tommelfingerregel anbefales en slik til mange med en vekt på mellom 75 og 95 kg. Når det er sagt, så er personlige preferanser svært viktig når det gjelder ønsket fasthet. Et ekstra tips er at det faktisk er mulig å velge forskjellige madrasser i en dobbeltseng. Det betyr at du kan velge to ulike fasthetsgrader til den såkalte springmadrassen, men fortsatt ha en stor felles overmadrass. Det kan være en genial løsning i mange situasjoner.

Til slutt handler materialvalg ikke bare om design, fine overflater og hensyn til miljøet. Bruk av naturmaterialer vil ha mye å si for både sengens varighet og madrassens pusteevne. Solide rammer i tre har svært lang holdbarhet, lateks og naturlige plantefibre vil dessuten gjøre at madrassen får svært gode fuktighetstransporterende evner. Det er viktig, fordi alle mennesker svetter i løpet av natten. En fukttransportende madrass vil derfor sørge for at du ikke våkner av at du er klam eller kald. Det kan være den lille forskjellen som gjør at du sover mye bedre – så da er det kanskje greit å bruke noen minutter ekstra på å finne akkurat riktig seng og madrass?